Nieuws

Over ons - Nieuws

21-02-2017 :: Nieuwe podotherapeut Sandra Aerts!

 


Sandra is geen onbekende in zowel  de branche als de regio. 15 jaar lang had zij haar eigen podotherapiepraktijk in de wijk Heerlerbaan te Heerlen. Na de verkoop van haar praktijk werkte zij in de regio Brabant als (kinder)podotherapeut en later vooral als kwaliteitsmanager. Ook is zij nauw betrokken bij het vormgeven van opleidingen en specialisaties i.s.m. de branchevereniging NVvP en het opleidingsinstituut Fontys Paramedische School te EIndhoven.
Sandra zal binnen Ortho-vision een gecombineerd takenpakket gaan uitvoeren. Enerzijds zal zij als podotherapeut gaan werken en anderzijds als kwaliteitsmanager onze praktijk gaan begeleiden naar een hogere standaard. Het eerste doel is het verkrijgen van het Praktijkkeurmerk voor onze 3 vestigingen.
Het Praktijkkeurmerk is sinds  2016 ingevoerd. Doelstelling van het Praktijkkeurmerk is een gedegen kwaliteitssysteem aan te bieden waarmee een organisatie/praktijk inzicht krijgt in het functioneren op verschillende kwaliteitsdomeinen en hoe deze kwaliteit te verbeteren en te borgen. Het Praktijkkeurmerk staat borg voor een adequaat kwaliteitsbeleid van de podotherapiepraktijk waaraan het keurmerk is verleend. Het keurmerk maakt voor alle partijen in de gezondheidszorg (patiënten, hulpverleners, zorgverzekeraars en overheid) zichtbaar dat het goed zit met het kwaliteitsbeleid van de praktijk die over het keurmerk beschikt.
Sandra zal komende tijd vooral gaan ondersteunen op het gebied van de diabetische voetzorg en parallel de kinderpodotherapie gaan opzetten; Dit naast haar werk als kwaliteitsmanager
 

Wij wensen Sandra veel succes en plezier met haar nieuwe job bij Ortho-vision!

16-01-2017 :: VLOG Jayden Koet!

Onze orthopedisch technoloog en kinder(voeten)specialist Attila Oroszi is te zien in een recente VLOG van Jayden Koet.
Jayden wil zijn volgers laten zien wat wij voor hem betekenen!
 

07-11-2016 :: Onze sportpodotherapie SCAS gecertificeerd!

Het zat al "enige" tijd in de pijpleiding, maar nu is het officieel. Ortho-vision Podotherapie is SCAS gecertificeerd middels het slagen voor de post-bachelor opleiding sportpodotherapie van Marvin Breemer per 8 oktober 2015.

01-07-2016 :: Ortho-vision in GMS!

"Onze" Michael van Wersch, trotse bewoner van de Heerlense wijk Beersdal gaat vanaf nu ook spreekuur houden bij fysio GMS. In het GMS wijkblaadje presenteerde hij zichzelf en zijn plannen. Voor een afspraak kunt u bellen 088-4267600, het adres is Fysio GMS,  Huskensweg 37, 6412 SB Heerlen

15-06-2016 :: Ortho-vision op "An d'r Put" Landgraaf

In het kader van project “beroepen” op  BS “An d’r Put” te Landgraaf,  heeft onze medewerker dhr. Attila Oroszi een voordracht gegeven over het beroep “orthopedisch schoentechnicus”.
De kinderen van groep 2 maakten kennis met de “voetendokter” die vertelde wat hij allemaal voor grote mensen en kinderen kan betekenen. Ze waren enorm onder de indruk dat er ook kinderen zijn die, om uiteenlopende redenen,  niet zo goed kunnen lopen als zijzelf. Dat vonden ze toch wel een beetje “raar”. Er zit  bijvoorbeeld een jongetje in hun klas die diabeet is, een insulinepompje heeft maar toch “gewoon” kan rennen en springen…!??
Hierna hebben ze elkaars voetjes mogen opmeten en Attila heeft daarna van alle kinderen een blauwdruk  gemaakt, waarop hun type voet (holvoet, platvoet, knikvoet etc.) te zien is.
De kinderen waren razend enthousiast over deze interessante spreekbeurt!  Zij bedankten Attila en Ortho-vision met een enorm applaus en een hard “DANK JE WEL”!!
Ortho-vision en An d'r Put, Samen Verder!

01-06-2016 :: Brunssum Open!

Per dinsdag 31 mei zijn wij in "Mijn"medisch centrum te Brunssum open gegaan voor spreekuren.
Ondanks dat we wat tegenslag hebben met diverse leveranciers en nog even wachten op het defintief meubilair etc. is vanaf woensdag 8 juni alles operationeel zoals we dat willen.
Kom gerust kijken in het prachtige centrum !  Gratis! parkeren via de ingang op de rotonde
 

U vind ons op verdieping 1.
Komt u vanaf de parking dan kunt u links met de trap naar de 1 en dan vind u rechtdoor onze ingang. neemt u de lift? Dan is het vanuit de lift rechts aanhouden.
Komt u met openbaar vervoer dan is het onder de "bol" de hoofdingang nar binnen en meteen de gang rechts tot aan het eind lopen.
voor meer informatie of een afspraak belt u : 088-426 76 00
Ons Adres: 
Ortho-vision Brunssum BV
"Mijn medisch centrum"
Prins Hendriklaan 376 B030
6443 AE Brunssum

 

01-06-2016 :: Prijzen EXO-L verhoogd

Beste relatie van EXO-L,
Enkele jaren geleden is EXO-L van start gegaan met de productie en verkoop van onze 
enkelbanden die tegen een introductieprijs van € 199,= zijn gelanceerd.
De EXO-L Enkelband heeft zichzelf inmiddels meer dan bewezen voor meer dan 1500 
gebruikers.
 

Het bedrijf is door dit succes uitgebreid welke zich in de komende periode zal voortzetten. Om de 
service die nodig is te blijven garanderen en de naamsbekendheid te vergroten is een 
prijsverhoging onvermijdelijk. Om deze reden wordt de prijs van de EXO-L Enkelband per 1 juni 2016
as verhoogd naar € 295,= voor 1 exemplaar en € 495,= voor 2 exemplaren inclusief 
schoenaanpassing.
Aanmelden kan via: www.verzwiknooit.nl/ortho-vision-sports

03-05-2016 :: Wat is "MIJN"?

Vanaf 31 mei kunt u bij Ortho-vison ook terecht in het splinternieuwe"Mijn, centrum voor medisch zorg te Brunssum". Maar wat is dat nu precies dat "Mijn"? 
 

Mijn, zorg vertrouwd en dichtbij

“MIJN, CENTRUM VOOR MEDISCHE ZORG” IS EEN ANDERHALVELIJNS ZORGCENTRUM WAARBIJ GENERIEKE EERSTELIJNS ZORG EN SPECIALISTISCHE TWEEDELIJNS ZORG WORDEN GECOMBINEERD. DE ONTWIKKELING EN VERGRIJZING IN DE REGIO PARKSTAD LEIDT TOT EEN TOENEMENDE EN ANDERE ZORGVRAAG WAAR DE HUIDIGE ZORGORGANISATIES ZICH TOE MOETEN VERHOUDEN.
De huidige organisatie van zorg in echelons (eerste en tweede lijn) lijkt in deze regio niet effectief en efficiënt om te voorzien in de veranderende vraag naar zorg. Onder anderhalvelijns zorg verstaan we de uitbreiding van de primaire huisartsenzorg door verschuiving van medisch specialistische ziekenhuiszorg naar de huisartsenzorg. Uitgangspunt is het leveren van geïntegreerde zorg gericht op de vraag van de patiënt, zo dicht mogelijk bij de patiënt.

HET CONCEPT

ANDERHALVELIJNS ZORG COMBINEERT KENMERKEN VAN EERSTELIJNS ZORG EN TWEEDELIJNS (ZIEKENHUIS-)ZORG. DE KERN IS DAT ER ZORG- EN TAAKVERSCHUIVING PLAATSVINDT VAN MET NAME ZIEKENHUIS NAAR DE BASISZORG. ER WORDEN TWEE INVALSHOEKEN ONDERSCHEIDEN TE WETEN GENERALISTISCHE EN SPECIALISTISCHE ANDERHALVELIJNS ZORG.
De generalistische invalshoek betreft een uitbreiding van de geïntegreerde eerstelijns huisartsenzorg voor met name chronische zieken en ouderen met accent op coördinatie en continuïteit van zorg met de huisarts in de regierol.
De specialistische invalshoek betreft de concentratie van enkelvoudige, planbare specialistische behandeling en zorg. Het principe is “one shop stopping” voor minder complexe specialistische behandelingen zoals in een zelfstandige spataderkliniek onder leiding van een medisch specialist

01-01-2016 :: Fysiotherapie Eijgelshoven, nieuwe fysiopartner!

04-11-2015 :: Onze nieuwe folders zijn klaar!

Vanaf komende week zult u onze nieuwe folders aantreffen op diverse plekken in Zuid-Limburg.
Samen met Daphne Sawakhoven-Evers van Laurel Landmarks en Judith Eurlings van Querydesign hebben we onze hele folderreeks vernieuwd. We zijn trots op het resultaat! Iedere folder heeft ook nog een verrassing "inside" ... Check ze snel !! en geef je ons je mening wat je er van vind !
Ortho-vision flyers

04-11-2015 :: Nieuw bij Ortho-vision: Tessa dela Haije!

Met een beetje geluk ziet u een nieuw gezicht bij Ortho-vision. Het is Tessa de la Haije, bewegingswetenschapper. Tessa is afgestudeerd bewegingwetenschapper en expert op het gebied van loopanalysen en beweegpatronen. Zij heeft met haar onderzoek aan de Universiteit Maastricht meegeholpen om spiermodellen te maken die de uitkomst van operaties en revalidatie te voorspellen.
Tessa loopt vrijwillig stage en gaat zich verdiepen in gangbeeldanalyse met het SIMI 3D aktisys systeem en de digitale drukmeting met RS-Scan. Daarnaast zal zij taken van onze sportarts dr. Milou Beelen overnemen in ons perfromance lab. Hier gaat zij inspanningstesten afnemen.
Naast de voorliefde voor bewegingswetenschap is Tessa fervent voetballer!
 
Tessa de la Hajie

13-10-2015 :: FysioVerde, nieuwe fysiopartner in Vijlen en Vaals!

Fysio Verde is onze nieuwe fysiopartner in Vijlen en Vaals. Met name op het gebied van oedeemtherapie en therapeutisch elastische kousen is er een multidisciplinaire aanpak.

 

09-10-2015 :: Marvin Breemer slaagt als Sportpodotherapeut!

Marvin Breemer, onze bedrijfsleider podotherapie, is gisteren 8 oktober 2015 geslaagd voor zijn post-bachelor opleiding tot sportpodotherapeut. Dit is een 2 jaar durende specialisatie binnen de podotherapie. Marvin Gefeliciteerd!

 

01-10-2015 :: Ortho-vision lid van Looppunt.nl

Ortho-vision is per 1 oktober lid van het samenwerkingsverband Looppunt. Dit is een landelijke vereniging van (voornamelijk) orthopedisch schoentechnische bedrijven die de krachten bundelen op het vlak van inkoop, research & development (R&D), innovatie, digitalisatie, scholing en bundeling van krachten richting zorgverzekeraars. De individuele bedrijven behouden volledig hun eigen koers en identiteit.
Primair richt het samenwerkingsverband zich op de orthopedische schoentechniek, maar zal snel uitbreiden met aanbieders in aanvullende dienstverlening zoals orthopedisch instrumentmakerij, podotherapie etc.
Naast het "commercieel" deel van het samenwerkingsverband, is er ook dus ook een vereniging van deelnemende leden waarvan Kenneth Hanzen, grondlegger en eigenaar van Ortho-vision de eerste voorzitter wordt. Het geheel wordt geleid door Klaas Groenwold, voormalig directeur van o.a. enkele grote spelers op de orthopedische markt en huidig interim voorzitter van branchevereniging NVOS-Orthobanda.
Komende maanden zal er achter én voor de schermen hard gewerkt worden aan de verdere invulling van Looppunt.
 
Binnenkort meer....