Historie

In maart 2010 startte Kenneth Hanzen, Ortho-vision.  In juni 2010 vestigde Ortho-vision zich in de huidige hoofdlokatie aan de Geleenbeeklaan 100 te Geleen. Dit pand staat ook wel bekend als het voormalig "Hotel Riche", een begrip in Zuid-Limburg!. Door een toenemende vraag uit de regio Parkstad Limburg werd Ortho-vision "Geleen" uitgebreid met een servicelokatie "Sevagram Plataan", direct naast het Zuyderland ziekenhuis. Ortho-vision "Heerlen" was daarmee een feit. Wegens verbouwing van de lokatie Plataan zijn daar nu tijdelijk geen activiteiten.

Door de sterke autonome groei werd al snel vooruitgekeken naar de toekomst. Hiervoor werden in maart 2011 al contracten getekend voor deelname in "nieuwe zorgprojecten" in Landgraaf (De nieuwe Dormig) en Brunssum (Zorgplein Brunssum). De vestiging Ortho-vision "Landgraaf" is sinds augustus 2014 operationeel en Brunssum sinds eind mei 201

Nadat er in 2011 eerst nog gekozen werd voor een samenwerkingsverband met een externe podotherapiepraktijk, werd in juni 2013 een eigen podotherapiepraktijk opgezet. Ortho-vision haalde een getalenteerde podotherapeut binnen die de podotherapie en sportpodotherapie ging vormgeven en leiden. 

In september 2014 startten wij met een eigen sportmedisch centrum. Met de komst van een eigen sportarts werd opnieuw een kwaliteitsslag gemaakt .Naast het testen en  begeleiden van sporters ondersteunden wij ook andere artsen bij het bepalen van de lichamelijke belastbaarheid van chronische en oncologische patiënten. Door veranderde wet - en regelgeving is er sinds 1 januari 2016 geen sportarts meer werkzaam maar doen we wel nog de inspanningstesten, bewegings(video)analyse , bikefitting en sportbegeleiding met een M.Sc. bewegingswetenschapper.

Ortho-vision is gewaardeerd partner van diverse grote organisaties zoals Zuyderland MC, H.O.Z.L. etc.en heeft een groot netwerk opgebouwd in het Zuid-Limburgse.

Inmiddels werken bij Ortho-vision 17 enthousiaste medewerkers in verschillende disciplines, alles "Onder 1 dak". Regelmatig worden externe experts ingehuurd ter ondersteuning van onze organisatie.

 

Ortho-vision, Samen Verder!

 

Laatste update:  maart 2017