SMCZL, de powermeterspecialist:


Alex Wauben was een van de eersten in Nederland die zich ging bezighouden met vermogensmeters en de data-interpretatie daarvan. Daarnaast ontwikkelt hij samen met fabrikanten nieuwe producten op het gebied van vermogensmeting en ergometrie. Zo ontwikkelde hij samen met de Oostenrijkse firma Airstreeem de nieuwe Airstreem Ergometer 2.0 icm een " ergoline"  koppeling.

Alex weet alles van SRM, ROTOR, Pioneer, Stages, Garmin Vector, SRAMquarq etc etc. Daarnaast kan hij deze systemen ook leveren.
Het is zijn  doelstelling om anderen (ongeacht het niveau) deelgenoot te maken van de enorme mogelijkheden van de technologische vooruitgang en hiermee hun persoonlijke performance en fietsplezier te vergroten.

Alex heeft een sportief heden maar ook verleden. In de 70er jaren was hij temagenoot van Jean-Paul van Poppel. later koos Alex meer voor de duursporten endurance fietsen, traitlhlon en MTB-tochten. Zijn beste prestatie was een 4e plaats op het EK 24h MTB in Gossau. tegenwoordig doet alex het wat rustiger en aan en combineert hij zijn baan in de financiele sector met een baan in de (technische) sportbegeleiding.